اصفهان – خبرگزاری مهر: عضو انجمن آمایش سرزمین ایران با انتقاد به روش آبیاری محصولات کشاورزی در اصفهان گفت: آب زاینده رود از پل شهرستان به پائین آلوده به فلزات سنگین است و آلودگی میکروبی و شیمیایی دارد، بنابراین آبیاری محصولات کشاورزی با آب زاینده رود خطرات زیادی برای سلامتی افراد به بار می آورد.
محمدرضا محبوب فر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر در قسمتی از زاینده رود شاهد پمپاژ آب با موتور تلمبه ها و کشیدن آب به سمت مزارع شرق اصفهان هستیم که آبیاری محصولات بوته ای و ساق کوتاه با آب های برداشت شده از سطح زاینده رود و پمپاژ آب به دلیل ورود آلودگی به زمین زراعی اقدامی نادرست و نقض مقرارت بهداشت عمومی است.
وی ادامه داد: کشاورزان به منظور آبیاری مزارع خود تنها باید از آبهای زیر زمینی استفاده کنند که با جاری شدن آب در بستر زاینده رود طی چند ماه آب چاه ها پر می شود.
عضو انجمن آمایش سرزمین ایران ادامه داد: آب برداشت شده از چاه های زیرزمینی و فلمن به دلیل گذشت از لایه های خاک و لایههای زمین، آلودگی های میکروبی، شیمیایی و فلزات سنگین آن گرفته و آب تصفیه شده به محصولات کشاورزی میرسد.
محبوب فر با اعلام اینکه نگاهی که هم اکنون به زاینده رود وجود دارد و دید کشاورزی که به رودخانه می شود باید تغییر یابد، گفت: اینکه آب بر بستر رودخانه زاینده رود باز می شود تنها بخاطر آبیاری محصولات کشاورزی است یک تفکر غلط است.
وی اضافه کرد: نگاه کشاورزی و صنعتی به زاینده رود باید به نگاه محیط زیستی به این رودخانه تغییر یابد زیرا که خشکی این رودخانه و فصلی شدن آن بیشترین آسیب را بر پیکره فلات مرکزی از جمله کرمان، یزد و فارس و اصفهان وارد ساخته است.
محقق و پژوهشگر مدیریت بحران شهری در اصفهان اعلام کرد: با نگاه کشاورزی و صنعتی که به زاینده رود وجود دارد بین ۱۰ تا ۱۵ سال آینده با یک خشکسالی جدی در فلات مرکزی مواجه میشویم.
محبوب فر با اعلام اینکه آب زاینده رود در اثر برداشت های بی رویه صنعت و کشاورزی تا یک ماه آینده هم به تالاب گاوخونی نمیرسد، گفت: این در حالی است که این تالاب یکی از ذخایر مهم و منابع با اهمیت زیست محیطی است.
وی ادامه داد: آب پمپاژ شده از سطح رودخانه زاینده رود تنها برای محصولات غیر مثمر و بعضا باغی باید استفاده شود.